06 30 824 61 86 | info@bogarmaya.hu

Bogár Maya Blog

Home

Blog

Digitális detox? Próbáltad?

Digitális detox? Próbáltad?

Digitális detox? Próbáltad?

Mióta szabadúszóknént dolgozom, sokkal többet töltök digitális eszközökkel és social médiával, mint azt magánemberként tenném. 

Most szembesültem vele, hogy időről időre szükségem van olyan időszakokra, amikor kiléphetek ebből a digitális létből és elfelejthetem például ezt a blogfelületet és mindent ami nem analóg. 

Eljött az idő, megtörtént az, hogy egy hét digitális detoxra vonultam! Mit jelent ez? Se telefon, se laptop, se TV, se Világháló, se social media. Sőt, még telefonos fotózás sem!

Többen kérdezték tőlem, hogy túléltem-e? Nemhogy túléltem, hanem nagyon furcsa és fárasztó volt visszavenni az eszközöket, a látványt. Megosztok pár tapasztalatot ezzel kapcsolatban:


Egy biztos, semmilyen hiányérzetem nem volt, nem maradtam le SEMMIRŐL (legalábbis még nem tudom). Miről is maradtam volna le, mit is veszíthettem volna?

- kivel mi van?

- ki mit mondott, posztolt?

- mi van a világban?

- lemaradtam volna valamiről?

- mik az új trendek?

 

Cserébe sok dolgot nyertem, és ehhez elég volt egy hét: 

- kipihent, tágra nyílt szemek

- éles érzékelés (színek, hangok, fények)

- tiszta gondolatok

- mélyebb, hosszabb beszélgetések

- kapcsolódás idegenekkel

- fókuszált figyelem

- sokkal több mozgás, szabadlevegő (horgászat, bringa, úszás, napozás)

- egy nagy falat kóstoló a slow lifeból

- határaim határozottabb védelme

 

Egészen biztos, hogy jó társaságban, jó impulzusok és élmények között könnyebb. Én egyébként el tudom képzelni ugyanezeket a tapasztalatokat teljesen egyedül is. 

Szóval, sokat adott: élesedtek az érzékeim és erősödött az érzékenységem is. Olyan részleteket láttam, amiket amúgy észre sem vettem volna. Emberekben is, képekben, hangokban.
Próbáld ki! Figyeld magad olyan helyzetekben, amelyek eltérnek a napi, megszokott rutinodtól, szokásaidtól! Megéri, igazi önismereti trip!

Ja, és nincs hová menekülni...ez is egy tanulás: nincs a kezemben a telefon, nem bújok a képernyőbe, jelen vagyok a kellemes és kellemetlen pillanatokban is.
 Önismeret

© All Rights Reserved.
weboldalt üzemelteti: WebForRent.hu

Adatkezelés

A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Amennyiben továbblépsz, azzal elfogadod az arra vonatkozó szabályzatunkat.