06 30 824 61 86 | info@bogarmaya.hu

Bogár Maya

Home

Wellbeing Coaching

Wellbeing – Coaching vállalati környezetben


Olyan motivált vezetők, döntéshozók mellé szeretnék állni, akik tisztelik és becsülik a munkatársaikat, belátással fordulnak az olyan helyzetek felé, ahol külső segítség hozhat megoldást. 25 éves munkavállalói és évtizedes vezetői tapasztalatom segít abban, hogy értő figyelemmel kísérjem a hozzám forduló dolgozókat.

Hiszek abban, hogy a coaching ülések vállalati környezetben is működnek, az egyéni fejlesztés részeként vagy önálló folyamatként. Az élet számos területén felbukkanó nehézségek hatással vannak a teljesítményre, így akár üzleti coachingról, akár life- vagy karrier coachingról beszélünk, egy-egy életterület egyensúlya pozitív hatással van a munkahelyi teljesítményre is.

A vállalati coaching szolgáltatás hosszútávú együttműködés keretében érhető el, egyedi megállapodás szerint.

De mi is a wellbeing?

A wellbeing magában foglal mindent, ami kihat a munkavállaló közérzetére, hatékonyságára. Beszélhetünk itt a környezeti hatásokról, munkakörülményekről és minden olyan támogatási rendszerről, amely a munkavállalók jól-létét szolgálja.

A fejlett vállalati kultúrával rendelkező cégek hamar felismerték, hogy a mentális jólét üzleti kérdés és kollektív érdek is. Azok a munkavállalók, akik lelkileg egészségesek tudnak maradni, biztonságban érzik magukat a munkahelyükön, kellő megbecsülésben van részük, sokkal motiváltabbak. Az ebből fakadó jobb teljesítményükkel egyértelműen hozzájárulnak a szervezet sikereihez. A munkáltató felé érzett bizalom pedig kulcskérdés, hiszen megerősíti a hosszú távú elkötelezettséget is.

A WHO definíciója a mentális egészségre: olyan jóléti állapot, amikor az egyén tisztában van saját képességeivel, meg tud birkózni az élettel járó normál stresszel, eredményesen végzi a munkáját és hasznos tagja tud lenni a közösségnek, ahol él, dolgozik.

Az „örülj, hogy van munkád” vagy a „tízen állnak sorba a helyedre” vagy a „kaptál bónuszt vagy nem?” kora lejárt, elavult és kontraproduktív, különösen a jelen kor vállalati kultúrájában.

Akár a Covid időszak, akár a gazdasági krízis hozta változások óriási hatással voltak a munkavállalókra. Önmagában a home office kérdés is szakadékot hasított a különböző munkavállalók közé. Van, aki motiváltabb, hatékonyabb az otthoni munkavégzéstől, van, akiben a kirekesztettség érzés hatalmasodott el a változástól. Mindenesetre megfigyelhető, hogy a folyamat szélsőséges teljesítményeket hozott a munkahelyeken. Ezeknek a végbemenő változásoknak a figyelmen kívül hagyásával óriási károk keletkezhetnek egy cég életében, illetve a munkavállalók mentális egészségében.

Sok esetben már a figyelem, az együttérzés és a mellé állás már önmagában támogatást hozhat a munkavállalóknak. Az egyéni coaching lehetősége – akár a juttatási csomag részeként - nagyban emeli a munkahelyi elégedettséget és a biztonságérzetet. Az egyéni fejlesztéssel, segítő beszélgetésekkel szinte észrevétlenül számolhatók fel azok a belső feszültségek, turbulenciák egy szervezetben, amit a befelé ventilálás, a probléma folyamatos forgatása tart fent.

Ebben a változásokkal teli időszakban létfontosságú, hogy olyan vállalati kultúrák szülessenek, ahol a munkavállaló jól-léte és a kölcsönös megbecsülés vezet el a hosszútávú sikerekhez.© All Rights Reserved.
weboldalt üzemelteti: WebForRent.hu

Adatkezelés

A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Amennyiben továbblépsz, azzal elfogadod az arra vonatkozó szabályzatunkat.